Båtplatser
- Alla båtplatser tillhör föreningen och alla stugägare är garanterade en båtplats. I mån av plats kan en stugägare disponera två båtplatser.
- Lista på föreningens båtplatser och vem som disponerar dem hitta du här
- Hamnchefen tillsammans med styrelsen bestämmer hur platser fördelas och omfördelas samt alla övriga frågeställningar gällande hamnen.
- Innan ny båt införskaffas måste hamnchefen ge sitt godkännande om den är större än den tidigare, detta för att säkerställa att utrymme finns för den nya större båten.
- När byte av hus sker inom familjen till maka, make, barn eller barnbarn behåller familjen båt – respektive bomplatsen. Ett visst båtplatsnummer följer inte självklart med stugan när den byter ägare.
- 4 st båtplatser med bredd mellan Y-bommar på C-C 2.8m. (Ämnade för större båtar med maxbredd på 2,5 meter)
- 12 st båtplatser med bredd mellan Y-bommar på C-C 2.5 m.
- 8 st Planerade bomplatser är på flytbryggan, 3 på vänster sida och 5 st på höger sida, med början längst ut.
- Övriga småbåtsplatser platser utan Y-bommar
- OBS: Eftersom trycket på båtplatser just nu är högt och antalet platser begränsat har vi en tillfällig begränsning på båtstorlek. Båtar får vara max 6.5 meter långa och dess bredd ska rymmas mellan Y-bommar på C-C 2.5 m.
- Båtägaren ansvarar för att bojar och förtöjning är utfört på ett professionellt sätt. Inga pålar får användas vid förtöjning. Bojar skall vara fackmässiga – inga plastflaskor eller liknande är tillåtet. Bojstenar skall ligga så nära aktern som möjligt. Detta för att enklare kunna navigera i hamnen.
Iläggningsplats för båtar
Regler för Y-Bommar
- Y- bommar är i första hand avsedda för större, tyngre eller "motorstarka" båtar. Y- bommar byggs längs kajen (den långa bryggan) med första platsen nr 22 samt längs piren. Tillåtna bomplatser är också 8 st på flytbryggan, 3 på vänster sida och 5 st på höger sida, med början längst ut.
- På flytbryggan ska bommarna vara ca 3,8-4,2 meter långa och av samma modell som pirens bommar. Bommarna på flytbryggan tas bort på höstmötet.
- Brukare till Y-bom bekostar nyinstallation och materialkostnad och överlåter bommen till föreningen. Brukaren ansvarar för underhåll och eventuell upptagning av Y-bom. När någon säljer sitt hus och har en bomplats blir denna ledig och återgår till stugföreningen.
- Inga Y-bommar får flyttas utan hamnchefens tillåtelse
För den som har en Y-bomplats och inte använder en stor båt längre gäller följande:
- Ägaren till denna plats får ett år på sig att bestämma sig om hen kommer att använda bomplatsen. Under denna tid kan platsen utnyttjas av den som står i tur på väntelistan. Efter ett år tillfaller platsen föreningen förutsatt att ägaren inte skaffat en större båt. Ägaren tilldelas en småbåtsplats. Om förre ägaren efter ett år ändrar sig och åter köper en större båt får hen ställa sig på väntelistan och utan kostnad få en bomplats när den blir ledig.
- Om någon annan båtägare vill använda sig av ledig Y- bomplats får denne betala 5000 kr till stugföreningen och denna kostnad betalas ej tillbaka. Dessa medel behöver föreningen för att underhålla hamnen.
Väntelista för Y-bomplats
Hamnchefen ansvarar för en väntelista där intresserade ”storbåtsägare” får anmäla sig. Anmälan kan göras nedan.